Digital Workplace Company +31 10 519 2660

laat medewerkers digitale tools omarmen met het Maturity Model

adoptie

krijg 85% van je organisatie mee

Mixit helpt organisaties al jaren met adoptie van digitale tools. De kennis die we hebben opgedaan, willen we delen. Daarom introduceren we het ‘Maturity Model’: een poster die organisaties helpt om geleidelijk toe te werken naar zinvol gebruik door 80 - 85% van medewerkers.

zelf aan de slag

het maturity model

download jouw versie

Het model bestaat uit een set van maandelijkse checks. Eén voor één werken jullie aan dit resultaat, samen met verschillende stakeholders. Per fase richt je je op een nieuwe groep medewerkers en stellen we andere activiteiten voor om hen over de streep te trekken.
Ga aan de slag en zet door!
Maturity Model
leren gebruiken

onze workshop op 12 juli in Rotterdam

Wij bieden je een halve dag training aan waarin we je leren het Maturity Model te gebruiken. In deze training krijg je antwoord op vragen als

Hoe herken ik de houding ten opzichte van verandering van mijn collega's?
En hoe kan ik dat mijn opdrachtgever uitleggen?
Hoe weet ik of we goed bezig zijn?
Wat doen andere organisaties eigenlijk?
Wie en wat heb ik nodig om deze groepen te helpen veranderen?
wil je deelnemen?

meld je dan hier aan

maar wacht, er is meer!

wij dromen van een community

Wij werken aan een groeiende community ‘veranderregisseurs’ die dagelijks bezig zijn om hun collega’s mee te nemen en te ondersteunen in de digitale verandering. Waarin zij elkaar helpen.

Gebruik jij het Maturity Model, maar wil je extra handvatten, voorbeelden of jouw ervaringen delen? In de tweede helft van 2018 breiden we ons programma uit met werkgroepen. In deze halfjaarlijkse sessies delen communityleden lief en leed met elkaar. Wij delen onze ervaringen, instrumenten en de nieuwste trends.

onze experts

dit is zeg maar echt mijn ding

Esther Witjes
Ik krijg energie als ik informeer, inzicht geef en de klant echt verder help. Daarbij vind ik het belangrijk dat de medewerkers vanaf moment één betrokken zijn. Samen naar een succes werken. Naast mijn werk geniet ik van uiteten met vrienden en salsa dansen.
Esther Witjes
Success Manager
Jean Pierre Martens
Ooit ben ik op de vingers getikt: "teveel aandacht voor de gebruiker". Nu is aandacht geven mijn werk geworden. Ik leef me in, werk graag samen en wil nog beter worden in wat ik doen. Net als dat ik na 27 hockeyseizoenen na de wedstrijd mijn doelpunten tel, maar ook bedenk wat ik kan perfectioneren.
Corine Ahlrichs
Success Manager