Het leven is data

Dat data een grote rol speelt en een steeds grotere rol gaat spelen, dat is wel duidelijk. Net als de grote vage scheiding tussen werk en privé, als deze scheiding er nog wel is. Maar wat is het gevolg hiervan?

:-) :-O ;-)
emoties kan je lezen als data

Emoties kan je lezen als data. Het uiten van emoties is een instinctieve reactie te lezen op je gezicht, en deze uiting kan gezien worden aan collecties van data. Pamela Pavliscak benadrukte op The Next Web dat machines groeien in emotionele intelligentie, en dat het nog maar even duurt voor machines op emotioneel gebied slimmer zijn dan wij. En dan? Met een beetje mazzel en moeite wordt het zo ingezet, dat ook wij daarvan kunnen leren.

Rich Pierson de CEO van Headspace vertelde tijdens TNW over zijn meditatie app, en de constant groeiende populariteit ervan. Dit geeft weer aan dat er een enorme behoefte is aan het leren, of in ieder geval ondersteunen van, focussen en rust creëren. Stress is als belangrijkste reden aangegeven om aan het mediteren te beginnen. Maar gaat dit dan om stress in het werkende of privé leven?

David Allen
game changing innovations

Zowel de schrijver David Allen, als Rich Pierson stellen dat hier geen direct onderscheid meer in te vinden is. Het speelt natuurlijk al langer, maar het lijkt met de constante verbinding met privé en werk relaties een steeds grotere rol te spelen. het gaat niet om dit als zwart en wit te bestempelen en te benadrukken maar het omarmen van de grijze gradient, en het verbeteren van de relatie tussen beide.

Wat zijn de mogelijkheden

Een mogelijkheid hiervoor is het inzetten van artificial intelligence. Data hoeft natuurlijk niet altijd uitgelezen te worden, het kan ook zelf ingevoerd zijn. David Allen stelt voor om dit alles te doen in de vorm van taken, afspraken, vrij gemaakte blokken voor sociale of werk gerelateerde activiteiten, of simpelweg in de vorm van een constante stroom aan gedachtespinsels en brainfarts.

Het inzetten van ons brein als kantoor werkt niet, wij hebben een gebrek aan focus en het vermogen om details te onthouden. Ooit werd beweerd door onderzoekers dat wij als mensen ons op 10 punten kunnen focussen. Echter is de snelheid waarin ons leven tegenwoordig gaat en waarin wij geacht worden van aandacht te wisselen sterk veranderd. Maximaal 4 punten van aandacht zouden wij nu aan kunnen. Computers en machines zijn hier veel beter in. Misschien is het tijd voor een digitale werkplek die onze drang naar het altijd psychologisch ordenen van onze 'kantoor' bezigheden overneemt.

Wat hebben wij nodig om bewuster met onze momenten om te gaan?

Wat hebben wij nodig om bewuster met onze momenten om te gaan (Rich Pierson), meer ruimte te maken voor het bezighouden van minder taken tegelijk? Hoe omarmen we de snelheid en de wisselingen van ons huidige (werk en privé) leven (David Allen)? Zal dit ons lukken door te leren van en reflecteren op onze eigen emoties, gefaciliteerd door emotioneel intelligentere machines (Pamela Pavliscak)?


Of is één overkoepelende digitale (werk)plek de oplossing?

neem contact op
wil je hier meer over weten?
Amy van Wichen
Het probleem van de klant in kaart brengen en deze met een gepassioneerd  en enthousiast team oplossen, dat maakt mijn werk als projectmanager heel leuk. Met een blije klant als eindresultaat, daar doe ik het voor! Naast mijn werk, word ik blij van hardlopen in het zonnetje en wijntjes drinken op het terras.
Amy van Wichen
Project manager
Segourney Muntslag
Nieuwsgierig? Ja zeker! Nieuwsgierig naar wat mensen motiveert om interacties aan te gaan. Maar vooral nieuwsgierig hoe wij met slimme technologieën deze interacties kunnen verbeteren en vergroten. Die nieuwsgierig zet ik ook in tijdens het reizen naar de leukste plekken in de wereld en het uitproberen van nieuwe gerechten.
Segourney Muntslag
Digital workplace consultant
Lars van Dijk
Samen een digitale oplossing realiseren voor knelpunten op de werkvloer is wat mij motiveert in het dagelijks werk. Ik hou mij graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in deze tak van sport om zo een passend advies te geven. Buiten de digitale wereld ga ik graag hardlopen en (daarna) koken!
Lars van Dijk
Digital workplace consultant
Suze Krijnen
Slim samenwerken met digitale tools: ik heb nooit anders gedaan en gun het iedereen. Ik help je graag door zaken tot in de puntjes uit te zoeken en steeds verbeterkansen te signaleren. In mijn vrije tijd vind je mij in de dans- of pilatesstudio of kijk ik een science fiction film.
Suze Krijnen
Digital workplace consultant
Kirsten Kikkert
Met elkaar mooie resultaten boeken is wat mij drijft! Voor mij is het belangrijk dat de eindgebruiker toegevoegde waarde ervaart. Daar zet ik dat stapje extra voor. Zelf geniet ik enorm van sporten en lekker eten met vrienden.
Kirsten Kikkert
Projectmanager
Corine Ahlrichs
Ooit ben ik op de vingers getikt: "Je hebt te veel aandacht voor de gebruiker." Nu is aandacht geven mijn werk geworden. Ik leef me in, werk graag samen en wil nog beter worden in wat ik doe. Net als dat ik na 27 hockeyseizoenen na de wedstrijd mijn doelpunten tel, maar ook bedenk wat ik kan perfectioneren.
Corine Ahlrichs
Succes manager
Carlijn Cuijpers
Ik wil graag mijn kennis van innovatie en ontwerp inzetten om het dagelijks leven een stukje makkelijker en leuker te maken. Naast werk ben ik in het dagelijks leven ook graag bezig met sport, muziek, reizen en koffie drinken.
Carlijn Cuijpers
Digital workplace consultant
Tessa van der Linden
Ik ben die duizendpoot op kantoor, een spin in het web. Ik word erg blij van veel verschillende zaken plannen en organiseren. Graag zorg ik dat alles op rolletjes loopt. Ook thuis organiseer ik graag borrels en etentjes voor vrienden.
Tessa van der Linden
Projectmanager
Martijn Zomer
Hoe kunnen we zorgen dat de oplossing van morgen over een jaar nog steeds relevant is? Daar ga ik samen met onze klanten naar op zoek. Een holistische benadering is de basis van echte digitale transformatie. Mogelijkheden van nieuwe technologie vertalen naar kansen geeft mij energie.
Martijn Zomer
Digital strategy consultant
Joost van den Berg
Ik word blij wanneer de gebruiker blij is. Daarom zorg ik voor een goede UX waarbij de medewerker centraal staat. Naast werken houd ik mij bezig met fotografie en het uitproberen van zo veel mogelijk verschillende restaurants.
Joost van den Berg
User experience designer
Arjan Nataraj
Voor onze klanten klinkende resultaten halen met Digital Workplace Design is wat mij zakelijk drijft. Privé geniet ik van een goed(e) kop koffie/glas wijn, mooie vakanties met het gezin, een potje voetballen en natuurlijk Rotterdam.
Arjan Nataraj
Managing partner
Jean Pierre Martens
Organisaties helpen met digitale transformatie. Focus op concreet resultaat. Het maximale uit nieuwe technologie halen voor onze klanten. Ons team helpen groeien. Daar word ik blij van!
Jean Pierre Martens
Managing partner
Kim Kaars
Samen werken naar het beste resultaat, dat is wat ik belangrijk vind. Ik luister naar wat gebruikers nodig hebben en vertaal dit naar wat technisch mogelijk is. Buiten werktijd vind je me met een volleybal in de zaal of op het strand, of plan ik mijn zoveelste reis naar Afrika.
Kim Kaars
Digital workplace consultant
Evelien Habing
Samen maken we de digitale transformatie leuker! Daarom ontwikkel ik met de klant creatieve interventies om digitale verandering bij medewerkers tot een succes te maken. Naast de menselijke kant van de digitale wereld, word ik blij van salsa dansen, het koken van moleculaire recepten en een goede kop koffie.
Evelien Habing
Digital workplace consultant
aan de slag
wil je ook beter resultaat met digital workplace design